tag:blogger.com,1999:blog-2996962770371066109.post5289849174308995035..comments2024-03-17T11:24:18.198+01:00Comments on julia caban: NAJLEPSZY odpowiednik dla cukru?Unknownnoreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2996962770371066109.post-78337229147642434882014-11-15T14:17:54.321+01:002014-11-15T14:17:54.321+01:00http://itsjul.blogspot.com/2014/11/zdrowa-alternat...<a href="http://itsjul.blogspot.com/2014/11/zdrowa-alternatywa-dla-curku-xylitol.html" rel="nofollow">http://itsjul.blogspot.com/2014/11/zdrowa-alternatywa-dla-curku-xylitol.html</a>Bloghttps://www.blogger.com/profile/02674368157431148310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2996962770371066109.post-62571797973282328372014-11-15T14:08:00.743+01:002014-11-15T14:08:00.743+01:00ostatnio czytałam badania na temat stewii i nieste...ostatnio czytałam badania na temat stewii i niestety też wcale nie jest to taka idealna alternatywa dla cukru, a syrop z agawy to już niemal jeden z gorszych :(Bloghttps://www.blogger.com/profile/02674368157431148310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2996962770371066109.post-57977113675346276252014-11-14T22:12:43.675+01:002014-11-14T22:12:43.675+01:00A ja sama nie wiem:
http://wolna-polska.pl/wiadomo...A ja sama nie wiem:<br />http://wolna-polska.pl/wiadomosci/naukowcy-zszokowani-muchy-owocowki-padaja-niecaly-tydzien-spozyciu-powstalego-metoda-gmo-erytrytolu-2014-09Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2996962770371066109.post-33119826563912267542014-03-03T10:48:48.946+01:002014-03-03T10:48:48.946+01:00Używam ksylitolu, do moich mieszanek z octem jablk...Używam ksylitolu, do moich mieszanek z octem jablkowym - miodu. Stewii nie jestem w stanie przelknąć - ten smak:( Mam też w domu syrop z agawy. Ten ostatni niestety ma sporo kalorii, chociaż na szczęści niski indeks. O opisanej tu nowince jeszcze nie słyszałam, dzięki za info. Jeszcze poczekam na więcej badań. Moją 'brzózkę' stosuję w bezpiecznych ilościach, biegunki mi nie grożą:) Zresztą nie jest tania, ciasta odpadają. Ale rzadko piekę, więc normalny cukier od czasu do czasu chyba mi nie zaszkodzi.magdahttps://www.blogger.com/profile/14732801955736341403noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2996962770371066109.post-60419288030749344672014-02-28T23:33:53.402+01:002014-02-28T23:33:53.402+01:00dokładnie! stewia ma bardzo dziwny smak, nawet w b...dokładnie! stewia ma bardzo dziwny smak, nawet w bardzo małej ilości jest ta słodycz taka hmm… sztucznie słodka, za słodka! ;) wolę ksylitol, ale niestety nie mogłam robić z nim wypieków, bo za każdym razem ktoś się skarżył, że miał sensacje gastryczne po moim cieście… ahhBloghttps://www.blogger.com/profile/02674368157431148310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2996962770371066109.post-67060498212429546872014-02-28T23:16:06.543+01:002014-02-28T23:16:06.543+01:00w sklepach ze zdrową żywnością lub lepiej przez in...w sklepach ze zdrową żywnością lub lepiej przez internet :)Bloghttps://www.blogger.com/profile/02674368157431148310noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2996962770371066109.post-58968832864078511622014-02-28T19:35:44.846+01:002014-02-28T19:35:44.846+01:00A to ciekawostka :-) Zainteresowałaś mnie. Ja używ...A to ciekawostka :-) Zainteresowałaś mnie. Ja używam najczęściej ksylitolu, czasem coś słodzę miodem. Stewię też mam, ale faktycznie się odróżnia smakiem. Dla mnie za mocno słodka(?!) - choć to może dziwnie brzmi :-PAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13631196484398067770noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2996962770371066109.post-57674702418263865622014-02-28T16:23:35.319+01:002014-02-28T16:23:35.319+01:00a gdzie to kupić??a gdzie to kupić??Anonymousnoreply@blogger.com