Olej kokosowy powinien być w każdym domu, żeby zachęcić Was do wypróbowania tego cudotwórstwa spisałam 10 jego właściwości i zastosowań.

1. pomaga kontrolować wagę
2. ułatwia trawienie
3. redukuje ryzyko cukrzycy typu 2
4. wspomaga odporność
5. pobudza metabolizm
6. spowalnia starzenie skóry
7. nadaje się do smażenia w wysokich temperaturach
8. zmniejsza chęć na słodycze
9. dodaje świetnego smaku deserom
10. można go używać jako balsam do ciała

Przekonałam Was? ;) Pamiętajcie by wybierać ten organiczny i nierafinowany!

Zapraszam na moją stronę Facebook, Instagram, YouTube i Twitter

source:
1

12 komentarzy

  1. Muszę kupić kolejny słoiczek. Olej kokosowy uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mój ulubiony olej! jest niesamowicie uniwersalny :)

      Usuń
  2. Jestem bardzo ciekawa jak smakują smażone na nim potrawy :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak samo jak smażone na innym oleju, nie ma żadnego kokosowego smaku ;)

      Usuń
  3. Gdzie można kupić olej kokosowy ? ;*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w każdym sklepie ze zdrową żywnością, może też w sklepach zielarskich? w PL i tak zawsze kupowałam przez internet, bo wychodziło taniej ;)

      Usuń
  4. Muszę w końcu spróbować olej kokosowy, obecnie używam olej lniany i też polecam :)

    Ania Ż.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. lniany jest bardzo zdrowy, kiedyś go kupowałam, ale do smaku było m się ciężko przyzwyczaić… może dlatego, że próbowałam go jeść tak jak w przepisie dr Budwig czyli z twarogiem ;)

      Usuń
    2. Też próbowalam kiedyś tego twarogu i nie dałam rady. To nie jest jakieś ohydztwo, wiele osób lubi taki zestaw, mimo wszystko smak specyficzny. Poległam po 3 dniach...

      Usuń
  5. cześć Jula, gdzie go mogę kupić? :>

    zapraszam : www.takbardzokocham.blog.pl ;P

    OdpowiedzUsuń
  6. To był pierwszy olej, który zaczęłam stosować na włosy. Teraz wypróbowuję inne.

    OdpowiedzUsuń
  7. Czytałam informację, że do stosowania na zimno należy używać oleju kokosowego nierafinowego, ale do smażenia powinien być rafinowany..
    Jak to w końcu jest?
    Bo ja w swojej kuchni mam dwa rodzaje i stosuję je jak wyżej napisałam.

    OdpowiedzUsuń

Contact

© Julia Caban
DESIGN by THE BASIC PAGE