10.02.2014

ZDROWE alternatywy dla polew dla CIAST, MUFFINEK i CUPCAKES

Kto ma ochotę na zdrowszą, wegańską alternatywę dla polew na słodkości? :)

1. biała polewa
Zmiksuj wiórki kokosowe na masło, a otrzymasz przepyszne masło kokosowe, które idealnie nadaje się na polewę.

2. czekoladowa polewa
Zmiksuj wiórki kokosowe na masło, a następnie wymieszaj z kakao (najlepiej wybrać to surowe, które ma najwięcej wartości).

3. różowa polewa
Zmiksuj wiórki kokosowe na masło,  a następnie wymieszaj z odrobiną soku z buraków, wtedy polewa otrzyma idealnie pudrowo-różowy kolor.

Zapraszam na moją stronę Facebook, Instagram, YouTube i Twitter

SHARE:

8 komentarzy

  1. Bardzo ciekawe pomysły! Na pewno wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny pomysł :) Tylko szkoda, że większość wiórek kokosowych jest konserwowana dwutlenkiem siarki :/

    Ewa

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeśli nie jesz ich codziennie to nie powinno to być aż tak szkodliwe :) osoby, które jedzą codziennie i w dużych ilościach suszone owoce i inne produkty konserwowane tą substancją powinny poszukać organicznych i niekonserwowanych odpowiedników :)

      Usuń
  3. Julia, rewelacja. Dzięki. Własnie upiekłam ciasto marchewkowe i odpuściłam sobie polewę z wiadomych względów, a tu takie fajne pomysły!

    OdpowiedzUsuń
  4. Fajne pomysły :) A zdjęcie strasznie apetyczne :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo ciekawy pomysł. Ja robię zawsze polewę z rozpuszczonej gorzkiej czekolady. Ale ta wersja wydaje się być równie smaczna, muszę spróbować!:)

    OdpowiedzUsuń

© Julia Caban | Blogger Template Created by pipdig