Zdrowsze alternatywy dla popularnych słodyczy uwielbiam, a jako, że kocham Raffaello to postanowiłam stworzyć swoje własne - wegańskie, bezglutenowe i surowe (jeśli namoczycie daktyle na kilka godzin/na noc zamiast podgotowywać przez kilka minut by zmiękły ;). Są przepyszne i sycące, dlatego nie zjecie wszystkich na raz tylko będziecie mogli się nimi podzielić z bliskimi :) To lubię!


Przepis:

- migdały
- daktyle
- wiórki kokosowe

Próbowałam robić je na różne sposoby i z innych składników - wiórki z olejem kokosowym, wiórki z dodatkiem syropu klonowego itd., ale ten wychodzi mi najlepiej, dlatego nim się dzielę.

Zapraszam na moją stronę Facebook, Instagram, YouTube i Twitter

13 komentarzy

  1. Mogłabyś podać Twój przepis na naleśniki? ;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, z chęcią! już nawet nagrałam i jak tylko znajdę chwilkę czasu to wyrenderuję i wgrywam na kanał :)

      Usuń
    2. Dzięki bardzo ;) A co do pralinek to na pewno spróbuję ! ;D

      Usuń
  2. super ;) na pewno wypróbuję. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Daktyle świeże czy suszone? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. można użyć świeżych, wtedy nawet nie będzie trzeba tyle moczyć czy w ogóle moczyć, by konsystencja była idealna :)

      Usuń
  4. Mniam, aż ślinka cieknie!

    W wolnej chwili zapraszam na post:
    http://alanja.blogspot.com/2014/08/czerwona-sukienka.html

    OdpowiedzUsuń
  5. Czy te wiórki kokosowe są mokre?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na filmiku są, bo eksperymentowałam z konsystencją, ale nie muszą być, bo wymoczone wcześniej daktyle będą wystarczająco, by wszystko ładnie "skleić" :)

      Usuń
  6. wyglądają bardzo apetycznie :) jak na vegańską potrawę :P

    OdpowiedzUsuń

Contact

© Julia Caban
DESIGN by THE BASIC PAGE