06.03.2015

ZUPA DYNIOWA na słodko (PRZEPIS wegański)

ZUPA DYNIOWA na słodko (PRZEPIS wegański)

składniki:
1 kg dyni hokkaido
2 marchewki
woda (dolewamy do przykrycia wszystkich składników)
świeży imbir starty
cynamon cejloński

rodzynki* do dekorowania
mleko kokosowe*
syrop klonowy*
* opcjonalnie

przepis:
[tutaj]

Moje kanały YouTube: JULIA YouTubeJULtube i naZDROWIE
Zapraszam na moją stronę Facebook, Instagram i Twitter

SHARE:

4 komentarze

  1. Robiłam jakiś czas temu i uwielbiam! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie obierasz dyni przed blendowaniem?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. raz obrałam, ale skórka była bardzo twarda przed gotowaniem i strasznie się z tym męczyłam ;) później zdecydowałam, że zdejmę skórkę jak się podgotuje, ale okazało się, że jest tak mięciutka, że nie trzeba, bo pięknie się blenduje - a w skórce zawsze jest sporo wartości odżywczych, więc po co się tego pozbywać :) nie wszystkie dynie z tego co wiem można tak gotować, ale hokkaido nadaje się

      Usuń
    2. dzięki, spróbuje zrobić ze skórką :)

      Usuń

© Julia Caban | Blogger Template Created by pipdig