Najlepsze WEGAŃSKIE i BEZGLUTENOWE naleśniki/pancakes - PRZEPIS


Naleśniki smażymy na oleju kokosowym

Na wierzch dodajemy ulubione owoce

Wszystko polewamy suropem klonowym lub jego jeszcze zdrowszą alternatywą - nektarem kokosowym (kupiłam tutaj)


przepis:
- 1/2 specjalnej mąki do naleśników
- 1/2 dużego banana lub 1 mały
- 1 szklanka mleka migdałowego
- olej kokosowy

Wszystko mieszamy, ale niedokładnie, tak by pozostały małe grudki. Spryskujemy patelnię olejem kokosowym (najlepiej używać opakowania w sprayu). Smażymy placuszki po 2-4 minuty z każdej strony.

Podajemy z:
- nektarem kokosowym
- owocami






Moje kanały YouTube: JULIA YouTubeJULtube i naZDROWIE
Zapraszam na moją stronę Facebook, Instagram i Twitter


1 komentarz

  1. jakie zdrowe i w towarzystwie owoców wyglądają obłędnie! :)

    OdpowiedzUsuń

Contact

© Julia Caban
DESIGN by THE BASIC PAGE