Social icons

7 stycznia 2016

KREM CZEKOLADOWY z awokado - mój ulubiony przepis!

Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na mój ulubiony krem o niesamowicie intensywnym smaku czekolady! To dzięki tłustemu awokado (które jest zupełnie niewyczuwalne) uzyskujemy tak wykwintny smak. Przepis ten jest niesamowicie prosty i szybki w przygotowaniu - to co lubię najbardziej :) 




przepis:
W blenderze (ręcznym lub zwykłym) miksujemy awokado z kakao, karobem (opcjonalnie), masłem migdałowym, słodzikiem (poniżej podałam moje propozycje), solą i wanilią.


składniki:
- awokado (1 sztuka)
- kakao (3 łyżeczki)
- karob (1 łyżeczka)*
- cukier kokosowy - [tutaj], ewent. syrop daktylowy lub klonowy (1 łyżka)
- sól himalajska (szczypta) - [tutaj]
- masło migdałowe (1 łyżeczka) - [tutaj] i [tutaj]*

*opcjonalnie, bo krem dobrze smakuje i bez tych składników :)

dodatkowo:
- banany do udekorowania
- maliny

Krem można jeść po prostu z owocami lub użyć go jako polewę do muffinek czy ciasta. Można przechowywać w lodówce do 2 dni.











Moje kanały YouTube: JULIA YouTubeJULtube i naZDROWIE
Zapraszam na moją stronę Facebook, Instagram i Twitter


6 komentarzy

  1. Wcześniej chyba nie używałaś soli?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie, szczypta soli wydobywa głębszy smak :)

      Usuń
  2. A co to za przepiękne kosteczki? Mam ochotę je zrobić i zjeść :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie zajadam, jest niesamowity!

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie zajadam, jest niesamowity!

    OdpowiedzUsuń