08.03.2016

Jak wyleczyłam PCOS bez brania leków - moja dieta, zioła, kuracja

Jak wyleczyłam PCOS, trądzik hormonalny, wypadanie włosów/łysienie androgenowe i problemy hormonalne bez brania leków - moja dieta, zioła, kuracja.









Obejrzyj tutaj:







Moje kanały YouTube: JULIA YouTubeJULtube i naZDROWIE
Zapraszam na moją stronę FacebookInstagram i Twitter
Informacje tu zawarte służą wyłącznie do celów edukacyjnych i informacyjnych, nigdy nie mogą zastąpić opinii pracownika służby zdrowia.
SHARE:

10 komentarzy

  1. Hej, super filmik :) bardzo się cieszę, że udało Ci się w tak naturalny sposób wyleczyć problem :)
    Mam do Ciebie pytanie :) Parę dni przed okresem i po - zawsze na brodzie pojawiają mi się pojedyńcze ale spore pryszcze. Czasami bardzo bolące. Potem problem się normuje, wypryski się goją, nowe się nie pojawiają - aż do następnej miesiączki. Wtedy problem pojawia się na nowo i jak zwykle na brodzie. Czy jest szansa na poradzenie sobie z takim problemem ? Polecasz jakieś konkretne ziółka lub coś innego co by pomogło w wyeliminowaniu tego regularnego wysypu ? Czasami aż się odechciewa wychodzić z domu bo tak paskudnie to wygląda.. Czy to że mam tylko jeden jajnik może mieć jakiś znaczący wpływ na to ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hej :* Dziękuję :) Najlepiej by było gdybyś zrobiła badania hormonalne i wtedy wiedziałabyś nad jakim hormonem dokładnie trzeba zapanować i który sprawia problemy, bo takie objawy może po prostu dawać rozregulowanie hormonalne czy jakiekolwiek z nimi problemy, a wtedy jeśli nie wiesz z czym jest dokładnie problem to z ziołami na chybił trafił musiałabyś próbować.

      Usuń
  2. Hej.
    Jak bylo z Twoim zdrowiem przed braniem tabl. Anty? Kazda dziewczyna powinna wiedzieć, że przy braniu tabl. Anty obraz usg jajnikow to wlasnie pco. Nie diagnozuje sie tego zaraz po odstawieniu. Z czasem organizm wraca do normy. Z pco nie da sie wyleczyc

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Przed braniem wszystko było ok, jedynie od 2006 roku zmagam się z chorobą Crohna, ale wtedy była w remisji. Zdaję sobie sprawę z tego, że jedynie dieta trzyma mnie z dala od objawów, które miałam i za każdym razem gdy pozwolę zjeść sobie coś co nie powinnam to widzę jak mój organizm reaguje - wcześniej tego nie miałam i niestety z tym dyskomfortem będę musiała żyć i się pogodzić.

      Usuń
  3. Czy przed wyleczeniem z pcos miałaś nieregularne cykle ? Nie bałaś się leczyć ziołami tak trochę "na własną rękę"? :) Ja próbuje różnych ziół, ale nie wiem co stosować, żeby podnieść właściwe hormony a obniżyć te złe. Pozdrawiam Cię serdecznie!! :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. miałam nieregularne cykle, usg było nieprawidłowe - widać było "perełki" na jajnikach, wypadały mi włosy - miałam łysienie androgenowe, miałam również okropny hormonalny trądzik - to najważniejsze z symptomów

      Usuń
    2. co do leczenia na własną rękę to po prostu zdecydowałam się, bo jedynymi moimi opcjami były: powrót do hormonów, zignorowanie symptomów lub leczenie ziołami - wybrałam to 3 :)

      Usuń
  4. Ja po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych wpadłam w pcos. Stwierdzone dopiero po 4 latach(parę mięs temu) wczesniej bylam u wielu ginekologow i nikt nie umial mi pomoc. Teraz w sumoe nie jest lepiej z lekarzami.obraz jajników nie jste jednoznaczny ale mam nieregularne miesiączki lub w ogóle nie mam. Włosy od 4 lat wypadają bardzo mocno że mam już ich bardzo malo:-( mam też insulinopornośc.Staramy się o dziecko od ponad 1.5 roku ale po 5wywolywanych owulacjach nic. Wtedy tsh miałam 2.38. Więc ok. A w tym roku mam 2.51 i dostalam letrox 25. Martwią mnie też te wlosy. Ost robilam badanie ferrytyna 61. Wit d 39. To chyba dobrze.
    Moje wyniki z 19.12.2015:3 dzień cyklu
    DHEA-S04 418 (98.8-340.0)!!
    Androstendion 311 (0.30-3.30)
    Testosteron wolny 1.83 (0.0-2.85)
    SHBG 173.80 (32.49-128.0)!!
    Natomiast 02.01.2016 17.dzien cyklu to już takie wyniki
    Testosteron wolny 74.52 (8.40-48.10)!!
    17 hydroksyprogesteron 214.
    Co to może oznaczać? Bo endokrynolog popatrzył no ale stwierdził że z androgenami i tak nic nie da się zrobić. Ale wyjaśnić i tak nic mi nie wyjaśnił. Proszę pomóż

    OdpowiedzUsuń
  5. Jakbym słyszała swoją historię...Tylko, że ja jestem na etapie bezsilności...Spróbuję tego co Ty. Oby pomogło :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Witam, czy mogłabym uzyskać od Ciebie adres email ? Chciałabym porozmawiać, opisać swój problem , podesłać wyniki , może byłabyś w stanie doradzić mi jakie zioła powinnam zastosować, pozdrawiam, Ola

    OdpowiedzUsuń

© Julia Caban | Blogger Template Created by pipdig