Dzisiaj dzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na warzywne Curry :)


1. Najpierw kroimy warzywa


2. Bakłażana kroimy w plasterki i solimy - zostawiamy na 30 minut

3. Pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju kokosowym

4. Gdy cebula się zeszkli możemy dodać starty imbir i czosnek


5. Do cebuli, imbiru i czosnku dodajemy warzywa


6. Następnie dodajemy puszkę mleka kokosowego i 1 szklankę wody oraz tę przyprawę curry


7. Na koniec przyprawiamy - solą himalajską, pieprzem, Coconut Aminos (zamiast niezdrowego sosu sojowego)


składniki
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
imbir
1 bakłażan
2 papryki
4 małe marchewki
mleko kokosowe
przyprawa Curry
cukier kokosowy lub syrop klonowy
Coconut Aminos



Moje kanały YouTube: JULIA YouTubeJULtube i naZDROWIE
Zapraszam na moją stronę Facebook, Instagram i Twitter

8 komentarzy

  1. czemu sos sojowy jest niezdrowy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. między innymi przez ogromną ilość soli + zazwyczaj sosy sojowe dostępne mają więcej niż 4 składniki, są mocno przetworzone, a po za tym nie polecam glutenu osobom z chorobami autoimmunologiczymi

      Usuń
  2. Ciekawy przepis, godny spróbowania.
    lubię takie nowiki kulinarne :)

    Pozdrawiam Zocha
    http://www.zocha-fashion.pl/

    OdpowiedzUsuń
  3. 2 główki czosnku?? a nie 2 ząbki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha wreszcie ktoś to zauważył ;) już poprawiłam, dziękuję :*

      Usuń
  4. 2 główki czosnku?? a nie 2 ząbki?

    OdpowiedzUsuń
  5. Dzięki za przepis, podkradam :))

    OdpowiedzUsuń
  6. Na pewno wypróbuję Twój przepis w najbliższym czasie - curry uwielbiam, a to wygląda genialnie :) Nigdy nie dodawłam do curry cukru kokosowego i chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

Youtube

Contact