12.04.2017

Kremowe LODY z nerkowców (bez maszyny do robienia lodów)

Jak prosto i szybko zrobić pyszne lody z orzechów nerkowca? Bez dodatku cukru! Dzisiaj podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem.




składniki:

  • 1 szklanka orzechów z nerkowca (namoczonych przez min. 3 godziny filtrowanej wodzie lub 30 minut w gorącej wodzie)
  • 2 szklanki pełnotłustego mleka kokosowego - polecam to [link] w kartonie, bo jest do lodów idealne, ale na śniadanie z granolą można je rozwodnić
  • 5 daktyli lub 2-4 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego lub sproszkowana wanilia
  • szczypta soli



przepis:


1. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj w wysokoobrotowym blenderze
2. Wlej zmiksowane składniki do foremek do lodu
3. Wstaw do zamrażalki na 2-4 godziny
4. Zawartość foremek do lodu zmiksuj w blenderze do powstania kremowej konsystencji.
5. Lody gotowe! Możesz je od razu jeść lub wlać do naczynia i trzymać w zamrażalce.

Takie lody lubię dodawać do moich koktajli. Dzięki temu są słodkie i kremowe :) Zazwyczaj po prostu przechowuję je w kostkach i miksuję sobie gdy robię smoothie.


Moje kanały YouTube: Julia Caban kanał YouTubeJULtube i naZDROWIE
Zapraszam na moją stronę Facebook, Instagram i Twitter

SHARE:

2 komentarze

© Julia Caban | Blogger Template Created by pipdig